SVENSKT

  Metal Community vill gärna slå ett extra slag för de svenska banden och därför har vi samlat CDs och diverse specialgrejor med svenska band på denna sektion.

  övriga CDs finns samlade på den internationella cd-sektionen


  BESTÄLLNING   OCH   PORTO
  Alla priser är exklusive frakt. Frakten för 1-2 CDs är 60 Kr och för 3-4 CDs 75 Kr. Vid beställningar på minst 1000 Kr bjuder jag på portot. Leverans sker som regel inom några få dagar. När du hittat något du vill beställa är det bara att fylla i order formuläret eller maila in din beställning

  ALL FOR THE KING - Darkest Before Dawn blytung heavy metal för fans of Black Sabbath ALL FOR THE KING - Darkest Before Dawn  
  Blytung Heavy Metal med sköna melodihakar och tunga riff. All For The King levererar igen med både inspirerande bibliska texter och suverän musik. Självaste Uffe Christiansson från Jerusalem sjunger också på en låt. Grymt bra skiva. Rekommenderas! (180 Kr)

  Smakprov:

  Fearless

  You Are My King

  JERUSALEM - Stygn - klassisk kristen hårdrock på svenska JERUSALEM  -  Stygn   
  Äntligen är Jerusalem tillbaks med en ny hårdrocksskiva på svenska! Väntan har varit lång och det har varit extremt mycket strul/attacker på vägen, men skivan är nu äntligen släppt och väl värd alla väntan. Soundet påminner en del om Krigsman och Volym 3, men med en modern touch. Texterna är radikala och tänkvärda och man förstår att det ligger mycket bön och tanke bakom varje ord. Stygn är en skiva som berör både med text och musik. Kan inte säga annat än att det är oerhört skoj och inspirerande att höra Jerusalem igen - och dessutom på svenska! Det här är en skiva man verkligen längtat efter och som kommer inspirera och dra många närmare Jesus. (160 Kr)

  FLAMES OF FIRE - Our Blessed Hope FLAMES  OF  FIRE  -  Our  Blessed  Hope   
  Redan debuten lovade gott och denna uppföljare visar ännu mer var skåpet ska stå. De medryckande harmonierna och gitarrsolona är kvar men soundet är nu klart tyngre och bandet levererar äkta Klassisk Heavy Metal med både tyngd och finess. Med så mycket mörker och ondska i världen behövs det också hopp. Detta har bandet tagit fasta på och fokuserar på att Jesus är hoppet för vår sargade värld och den ende som kan fylla den tomhet alla har inombords och ge oss verklig frid. Man behöver dock inte vara kristen för att uppskatta Flames of Fire utan detta är ett kvalitets-band rent musikaliskt som levererar metal av mycket hög klass. Our Blessed Hope fick exempelvis betyget 7/10 av Sweden Rock Magazine. (160 Kr)

  Smakprov: The King Will Return

  Our Blessed Hope

  CRIMSON MOONLIGHT - Abaddon CRIMSON  MOONLIGHT  -  Abaddon   
  Tungt, brutalt, tajt och supersnabbt är Crimson Moonlight i ett nötskal. Bandet visar med denna EP var skåpet ska stå när det gäller kompromisslös black metal. Till skillnad från många andra band i denna genre hyllar dock texterna Kristus. Denna EP lämnar ingen oberörd utan befäster Crimson Moonlight som ett av de främsta banden i denna genre och är ett måste för den som älskar den riktigt brutala musiken. (100 Kr)  Smakprov: Wings of Death

  NARNIA - Ghost Town svensk melodisk metal av yppersta klass NARNIA  -  Ghost  Town
  Narnias nya skiva är som ett coolt smörgåsbord av deras tidigare skivor med en rejäl dos av både sköna gitarr solos / medryckande harmonier och progressiva / varierade låtar. Christian är en bra sångare och han sjunger här bättre än nånsin. Tillsammans med världsklass musiker som Carl Johan Grimmark, Andreas "Habo Johansson", Jonatan Samuelsson och Martin Härenstam visar Narnia var skåpet ska stå och varför de är ett av de bästa Melodiska Metal banden. Rekommenderas starkt! Detta kan mycket väl vara årets metalskiva. (150 Kr) Finns också på LP.


  Smakprov: Wake Up Call

  SOUNDLESS WHISPER - Breakthrough - progressiv goth rock / metal med mycket melodihakar SOUNDLESS  WHISPER  -  Breakthrough
  Soundless Whisper är ett nytt bra band med en unik stil influerad av Goth Rock och Progressiv Metal kryddat med mycket medryckande melodihakar och harmonier. Gästsångare på 4 låtar är ingen mindre än John Schlitt från Petra! Bandet har också mycket insiktsfulla bibliska texter. Mycket bra skiva och en av de bästa 2022. (150 Kr) Finns också på LP.  Smakprov: Dark Cage

  SHADOWS OF PARAGON - Amendment SHADOWS OF PARAGON - Amendment
  Amendment är atmosfärisk black när den är som bäst dvs en skön kombination av brutal musik och harmoniska melodislingor. Shadows of Paragon går verkligen från klarhet till klarhet och Amendment kan nog vara bästa brutala skivan 2021. Gillar också de inspirerande Bibel-studie-texterna mycket. Summa summarum en suverän skivan som jag med glädje kan rekommendera! (150 Kr)


  Smakprov:
  Your New Identity

  ALL FOR THE KING - Let There Be Light LP för fans av Place of Skulls, tidiga Veni Domine och Black Sabbath ALL FOR THE KING
  Let There Be Light

  All For The King är tillbaks med ett mycket tyngre och också mer melodiskt sound. De blytunga riffen för tankarna till Place of Skulls och tidiga Veni Domine. Texterna är både mycket Bibliska och inspirerande. Summa summarum är detta en riktigt bra metalskiva som både är tung & melodisk! CDn innehåller även fler bonusspår. På en av dem sjunger Ulf Christiansson (Jerusalem). Suverän tung och melodisk Heavy Metal och utan tvekan en av de bästa metal-skivorna 2022! Finns också på LP. (160 Kr)

  Smakprov:
  The Shelter
  The Seventh Seal (med Ulf Christiansson från Jerusalem)

  NARNIA - Soli Deo Gloria NARNIA - Soli Deo Gloria
  Mycket bra samlingsskiva med alla Narnia klassiker! Dubbel-CDn visar hur enormt många bra låtar Narnia gjort under de senaste 25 åren. Narnia levererar på allt sätt och vis med suverän Melodisk Metal och inspirerande texter med Jesus i fokus. Skivan fungerar också bra som introduktion till bandet och visar att Narnia är Melodisk Metal i världsklass med en av världens bästa gitarrister. (160 Kr).

  Smakprov: Living Water (med Jens Johansson)

  LEVITICUS - Stå och titta på (Stand and Look) released on CD! LEVITICUS - Stå och titta på
  äntligen har Leviticus första EP remastrats på CD! Med den förbättrade ljudkvaliteten kommer nu dessa låtar äntligen till sin rätt. (130 Kr).

  flames of fire FLAMES OF FIRE - Flames of Fire
  100% Heavy Metal med massor av sköna gitarrsolos och melodihakar! Skivan har fått betyget 8/10 i Sweden Rock Magazine. Bandet består av Christian Liljegren (Narnia, The Waymaker, Golden Resurrection) och gitarristerna Mats-åke Andersson (Zaragon) och Stephen Carlson (jobbade med Christian på hans soloskiva Melodic Passion). Basist är Per Schelander (House of Shakira, Astrakhan, ex Royal Hunt och Pain of Salvation) och trummis är Jani Stefanovic (The Waymaker, Divinefire). Flames of Fire levererar verkligen på allt sätt och vis. Mycket bra Melodisk Heavy Metal. Rekommenderas starkt! (160 Kr)  Smakprov: https://www.youtube.com/watch?v=L_ABTH1cdlg


  LEVITICUS - I Shall Conquer, The Strongest Power, Setting Fire to the Earth, Knight's of Heaven och Live at Bobfest 2003
 remastrade klassisk svensk hårdrock LEVITICUS -
  Alla 5 CDs återutgivna!

  All 5 skivorna (I Shall Conquer, The Strongest Power, Setting Fire to the Earth, Knight's of Heaven samt Live at Bobfest 2003) är nu ommastrade. Med den förbättrade ljudkvaliteten kommer nu äntligen dessa klassiker ännu mer till sin rätt! äkta Klassisk & Melodisk 80-tals Hårdrock/Metal och ett måste för alla Leviticus fans. Skivorna kostar 150 Kr styck men köper du alla 5 kostar de totalt 700 Kr (sparar 50 kr).


  leviticus jag skall segra 2021 LEVITICUS - Jag skall segra!
  äntligen har Leviticus första skiva återutgivits! Grymt coolt omslag och klassisk melodisk hårdrock på svenska. Alla låtar är ommastrade, vilket gör att man nu hör mer detaljer och att hela skivan överhuvudtaget låter bättre än nånsin. (150 Kr)

  Dag För Dag  björn stigsson together with friends BJöRN STIGSSON - Together With Friends
  äntligen har Björn Stigssons (Leviticus, XT) klassiska soloskiva remastrats och släppts på nytt! Mycket bra Melodisk Metal. (150 Kr)

  modest attraction get ready MODEST ATTRACTION - Get Ready
  äntligen har bandets klassiska demo remastrats och släppts på CD! Mycket medryckande harmonier och tunggung i äkta 70-tals Metal stil för fans av Uriah Heep, The Sweet, Deep Purple etc. Texthäftet innehåller massor av bilder och intressant historik.(150 Kr)

  Get Ready


  modest attraction the truth in your face retroactive records 2021 MODEST ATTRACTION - The Truth In Your Face
  Den remastrade debutskivan ger oss en härlig mix av 70-tals Metal med mycket melodi, tyngd och attityd för fans av band som Uriah Heep, The Sweet och Deep Purple. Texthäftet innehåller massor av bilder och intressant historik.(150 Kr)


  Feed Your Fire


  modest attraction divine luxury retroactive records 2021 MODEST ATTRACTION - Divine Luxury
  Bandets andra skiva är tyngre och äkta 70-tals Metal med mycket hammondorgel för fans av Uriah Heep och The Sweet. Alla låtar har remastrats. Texthäftet innehåller många bilder och intressant historik. Ett måste för alla fans av 70-tals Metal. (150 Kr)

  15 Years


  christian liljegren melodic passion CHRISTIAN LILJEGREN - Melodic Passion
  Ny soloskiva med Christian Liljegren (Narnia, The Waymaker, Divinefire, Golden Resurrection, Audiovision m m). Han sammanfattar sina 35 år i musikbranschen med en av sina starkaste skivor hittills med Melodisk Metal av världsklass! Texthäftet innehåller massor av bilder och intressant historik samt Christians diskografi.(150 Kr) The Rock


  PANTOKRATOR - Marching out of Babylon PANTOKRATOR - Marching out of Babylon
  Bombastisk, Melodisk och Brutal Death Metal. Pantokrators nya album levererar på alla plan och är ett måste för alla som gillar musik som både är melodisk och brutal. Skivan är mycket varierad och välproducerad och rekommenderas starkt för för alla som gillar det klassiska "Göteborgs soundet". (150 Kr)


  The Last Cheek
  We The People


  LARM - Tala är guld LARM - Tala är guld"
  Skön melodiös 70-tals hårdrock med bland andra Anders Mossberg & Dan Tibell från Jerusalem och Simon ådahl från Edin/ådahl! Mycket bra och medryckande hårdrock kryddat med ett par ballader. Fans av Jerusalem och melodiös 70-tals hårdrock kommer definitivt älska detta!(150 Kr)

  https://m.youtube.com/watch?feature=share&v=U3m5WhOFli8

  the waymaker lp THE WAYMAKER - The Waymaker
  Christian Liljegren (Narnia, Divinefire, Golden Resurrection) har tillsammans med Jani Stefanovic (Divinefire)och Janis fru Katja Stefanovic jobbat fram en av årets absolut bästa Melodiska Metal releaser. Skivan innehåller bland annat suveräna Stryper covern Soldier's Under Command där Carl Johan Grimmark (Narnia) gästar på gitarrsolot. The Waymakers sound är melodiskt, atmosfäriskt och bombastiskt och innehåller både smattrande trummor, sköna melodihakar, medryckande refränger och blixtrande gitarrsolon. En stark, inspirerande och väldigt bra skiva och helt klart en av de absolut bästa metalskivorna 2020! (150 Kr)

  PETER CARLSOHN'S THE RISE - Out of the Blue PETER CARLSOHN'S THE RISE - Out of the Blue
  Första soloskivan med basisten från Jerusalem och XT! Peter både spelar bas och sjunger leadsång. Cutta John Kåre Gullestad assisterar på lead och bakgrundssång och på trummor har han fått hjälp av Michael Ulvsgärd (ex-Jerusalem). Svenne Jansson (Golden Resurrection) sköter om keyboard och hammondorgel medan Stephen Carlson och Lars Carlsohn tar hand om gitarrspelet. Musiken är melodiös bluesbaserad rock som doftar mycket 70-tal. I synnerhet hammondorgeln gör att man får den härliga tidstypiska känslan. De medryckande refrängerna gör också att flera av låtarna sätter sig direkt redan vid första lyssningen. Fans av Jerusalem och XT's debutskiva kommer definitivt att gilla detta album. Rekommenderas för dig som gillar medryckande melodiös bluesbaserad hårdrock. (150 Kr)

  https://www.youtube.com/watch?v=-oHDc145qog
  narnia from darkness to light - melodisk metal av högsta klass - bäst säljande hårdrocksskivan i Sverige NARNIA - From Darkness To Light
  Nya Narnia är grymt bra och bjuder oss på Melodisk Metal av högsta klass. Faktum är att detta är bästa Narnia-skivan sedan Long Live The King! Skivan är fulladdad med medryckande melodier, gitarrsolos och håller rakt igenom. Detta måste vara helt klart vara årets Metal-skiva! From Darkness To Light är också den bäst säljande hårdrocksplattan i Sverige! även Sweden Rock Magazine som utnämnde den till redaktionen bästa skiva i ett av deras senaste nummer. Skivan är släppt både som vanlig CD och digipack (bägge kostar 150 Kr styck). Finns också i tre olika varianter på vinyl (röd, vit och svart, se LP-sektionen). Ett litet smakprov på hur skivan låter finns att lyssna på nedan.  narnia long live the king remastered 20th anniversary edition - melodisk metal klassiker NARNIA - Long Live The King (Remastrad)
  äntligen har Long Live The King återutgivits! Denna Melodiska Metal klassiker firar 20 år. Suveräna gitarrsolos och medryckande melodier gör denna metalklassiker till ett måste för alla som älskar Melodisk Metal! Skivan innehåller även bonusspåren Miracle, Can't Get Enough of You samt en nyinspelning av Living Water från 2017. Skivan är släppt både som vanlig CD och digipack (bägge kostar 150 Kr styck). Den finns även utgiven på LP samt på exklusiv bildvinyl! Se LP-sektionen.

  https://www.youtube.com/watch?v=D1TXqwz0hSQ
  XT revived XT - Revived
  Ny skiva med XT! Denna gång har de återinspelat klassiker från sina tre första skivor. Eftersom bandet nu har en ny sättning med bland annat hammond orgel har låtarna fått nytt liv och låter fräscha och aktuella. Mycket bra Melodisk Metal! (150 Kr)

  1. The Rock in my life
  2. Standing for Jesus Christ
  3. The Silent cry
  4. Got love
  5. The Battle
  6. Call Your name
  7. I want love
  8. On the run
  9. Looking for love
  10. Face to face
  11. Cant live without You
  12. One way to heaven  narnia we still believe - professional live album recorded in Brazil!

  NARNIA - We Still Believe (Live) CD/LP
  Suverän live-skiva inspelad i Brasilien med fantastiskt bra ljud! Publiken är också med på noterna och sjunger med för full hals. Att lyssna på denna live-skiva får en verkligen att känna sig som en i publiken. Grymt bra Melodisk Metal skiva och en av de absolut bästa live-skivor som nånsin släppts! Finns på CD och Dubbel-LP (Gatefold). CDn kostar 150 Kr och Dubbel-LPn 250 Kr.

  01 – Inner Sanctum
  02 – The Mission
  03 – Reaching For The Top
  04 – Shelter Through The Pain
  05 – No More Shadows From The Past
  06 – I Still Believe
  07 – Messengers
  08 – Drum Solo
  09 – Guitar Solo
  10 – The Awakening
  11 – Long Live The King
  12 – Into This Game
  13 – Living Water


  JERUSALEM - DE 6 FöRSTA SKIVORNA OMMASTRADE!
  De sex första skivorna med Jerusalem har nu blivit återutgivna! Volume 1, Volume 2, Warrior, Can't Stop Us Now, Live in USA och Dancing on the Head of the Serpent har alla blivit ommastrade, vilket gör att man nu hör mer detaljer och ett klarare ljud. Det finns även med en del bonusspår bland annat Covered by Blood på Dancing-skivan. Skivorna kostar 150 Kr styck förutom Dancing som kostar 200 Kr (Dubbel CD med både Europeiska och Amerikanska mixen!). Mycket professionella och välgjorda utgåvor med välfyllda texthäften och ett grymt bra ljud. Så här bra har dessa klassiker aldrig låtit! Ett måste för alla Jerusalem fans! Rekommenderas också för fans av Kiss, Scorpions och Deep Purple.
  heartcry Heartcry - Heartcry
  Klassisk melodisk hårdrock på svenska! Sköna melodihakar, inspirerande texter, hammondorgel och medryckande riff gör denna skiva till en okänd musikalisk juvel. (150 Kr)  heartcry ökenland Heartcry - ökenland
  Tunga riff, hammondorgel och mycket attityd finns det gott om på denna sköna skiva som rockar hårt med ett betydligt tyngre sound än föregångaren. (120 Kr)  xt XT - XT
  Har lyckats få tag i några ex av första XT-skivan! Cool melodisk rock/hårdrock med sköna refränger med Björn Stigsson (Leviticus) & Sonny Larsson (Motherlode) (150 Kr)
  All For The King progressiv hårdrock för fans av Kings X. ALL FOR THE KING - All For The King
  Nytt fräscht band som spelar progressiv hårdrock. Ett måste för fans av progressiv hårdrock i allmänhet och King's X i synnerhet! (150 Kr)
  XT saved by the blood XT - Saved By The Blood
  XT är tillbaks med ny skiva! Björn Stigsson (Leviticus) och Sonny Larsson (Motherlode)har tillsammans med Mick Nordström (Modest Attraction), Dan Tibell (Jerusalem) och Peter Carlsohn (Jerusalem) spelat in denna skiva. Mycket stark skiva musikaliskt och textmässigt som låter ungefär som en kombination av det klassiska XT soundet kryddat med en del Jerusalem influenser. Cool och mycket bra skiva! Bästa metalskivan 2017. (150 Kr)
  cell 9CELL 9 - The Devil's Feast
  Torbjörn och Thomas Weinesjö från Veni Domine bildar tillsammans med Niklas Wilhelmsson detta tunga band. Bandet har hittat en egen stil även om influenser från Veni Domine självklart skiner igenom deras blytunga sound. (150 Kr)


  Björn Stigsson a new beginningBJöRN STIGSSON - A New Beginning
  Gitarristen från Leviticus har precis släppt en ny skiva! Björn är en underskattad och riktigt skicklig gitarrist, vilket han tydligt visar på denna skiva. Musikaliskt låter den som en egen mix av band som Pink Floyd, Rush, Deep Purple och Genesis. (130 Kr)
  NARNIA - Narnia
  Narnias comeback skiva är fulladdad med sköna melodier och fantastiska gitarrsolon. (150 Kr)

    
  Leviticus Box In His ServiceLEVITICUS - In His Service Box CD (Remaster)
  Klassiska svenska metalbandet Leviticus firar 35 år med att släppa denna coola box! Boxen innehåller alla deras 4 studioskivor samt DVDn Live at Bobfest! Alla skivorna har ommastrats av bandets gitarrist Björn Stigsson. Boxen innehåller också flera bonusspår. Riktigt cool box som sagt och utan tvekan ett måste för alla som gillar Melodisk Metal i allmänhet och Leviticus i synnerhet! (200 Kr)

  Veni Domine material sanctuaryVENI DOMINE - Material Sanctuary
  Har lyckats få tag några ex av denna utgångna klassiker! Ett måste om du gillar tung majästiskt Doom Metal med tunga riff och munkkörer. Rekommenderas starkt för fans av Candlemass och Solitude Aeturnus.(150 Kr)

  Lyssna på smakprov på https://www.youtube.com/watch?v=G6XWebrPshE

  harmony remembrance HARMONY - Remembrance

  Cool excklusiv EP där bandets nye sångare sjunger på 4 klassiker från första skivan samt på två exklusiva låtar som endast finns på denna EP! Förstklassisk Melodisk och Progressiv Metal. (60 Kr)
   harmony theatre of redemption box HARMONY - Theatre of Redemption Box

  Cool exklusiv box med 20 sidigt texthäfte med bandets historia. Dessutom senaste CDn, plektrum, klistermärke m m. Endast tryckt i 500 ex. (200 Kr)
   harmony theatre of redemption box HARMONY - Theatre of Redemption

  Skivan är fulladdad med skön melodisk metal med blixtrande gitarrsolon och en progressiv touch.

  Smakprov finns att lyssna på http://youtu.be/kAoy6R0Wnts (150 Kr)
  empire 21 EMPIRE 21 - s/t

  Detta är Carl Johan Grimmarks (Narnia, Rob Rock m m) nya metalband där även Tobias Enbert (Harmony), Ricard Hulteke med flera är med. Mycket skön modern melodisk/progressiv metal med starka refränger och läckra gitarrsolon! Definitivt ett måste för alla som gillar soundet på Narnias skiva Course of a Generation. .

  Lyssna på smakprov på http://youtu.be/JsMKG1jOp7c (150 Kr)
  messenger perfect stormMESSSENGER - Perfect Storm
  Messengers senaste EP är en mycket bra skiva med skön melodisk 80-tals-metal-känsla över sig och som även innehåller en helt underbar metal - version av O Store Gud! (100 Kr)

  Smakprov
  jerusalem remastered boxJERUSALEM - BOX MED DE 3 FöRSTA SKIVORNA
  äntligen har klassiska hårdrocksbandet Jerusalem släppt en snygg cool box med sina 3 första skivor! Dessutom är de ommastrade vilket gör att dessa klassiker verkligen kommer till sin rätt. Ett måste för alla Jerusalem-fans! (200 Kr)  METAL  FOR  JESUS
  Metal For Jesus - skivan har producerats av mig och Christian Liljegren. Det är en cool specialskiva som innehåller det bästa inom Svensk Melodisk Kristen Metal! Den är proppfull av låtar av högsta klass, vilka alla blivit ommastrade just för denna platta.

  Jag har under mycket bön valt ut låtarna som är med samt skrivit kommentarer till texterna. Skivan är kort och gott en konceptskiva med temat "Metal For Jesus" där jag helt enkelt beskriver hur och varför det går bra att kombinera kristen tro och metal och vad kristen tro verkligen handlar om.

  Summa summarum så är detta är en perfekt ge-bort-skiva till vänner som introduktion till både kristen tro och kvalitativ kristen metal. även om du redan har låtarna tidigare är jag övertygad om att du kommer bli både välsignad och inspirerad av denna skiva.

  Eftersom jag vill att den här skivan ska nå ut till så många som möjligt säljer jag den till specialpris och tar endast (100 Kr) för den.

  OBS!
  Vill du köpa fler ex för att ge bort till dina vänner kostar den endast 50 Kr styck(!) om du köper minst 5 stycken ex.


   INNEHåLLER:
  • Narnia - People of the Bloodred Cross
  • Narnia – Living Water
  • Narnia – Long Live The King
  • Audiovision – The Way
  • Audiovision – We Will go
  • Divinefire – Divinefire
  • Divinefire – Live My Life For You
  • Golden Resurrection – Proud To Wear The Holy Cross
  • Modest Attraction – Down On My Knees
  • Golden Resurrection – The Final Day
  • Golden Resurrection – God’s Mercy
  • Divinefire – Never Surrender
  • Golden Resurrection – Flaming Youth
  • Golden Resurrection - Golden Resurrection
  • Divinefire – Open Your Eyes
  • Divinefire – Bright Morning Star
  • Divinefire – The Way To Eternity

  Metal For Jesus - promo  Golden Resurrection One Voice For The Kingdom
  GOLDEN  RESURRECTION - One Voice For The Kingdom
  Nu åter i lager! Golden Resurrections tredje album innehåller massor av sköna melodier och gitarrsolon i stil med bandets första skiva. Helt klart ett måste för alla som älskar Melodisk Metal! (150 Kr)

  http://www.youtube.com/watch?v=0tuo5vr1B8g  Messenger Heart and Mind MESSENGER - Heart and Mind
  Messenger är ett nytt fräscht melodiskt metalband med mycket potential! Denna 6-låtars EP är full av sköna melodihakar och evangeliska texter och är en skiva man blir riktigt glad av att höra! Förutom egna låtar har också bandet gjort en helt suverän cover på Simon ådahls låt "Bed för Sverige". Det finns som sagt mycket potential i detta band och jag kan verkligen rekommendera denna skiva för alla som gillar melodisk hårdrock och vill checka in ett nytt bra band. (50 Kr)

  eternal life  Audiovision FocusAUDIOVISION - Focus
  Grymt bra platta med klassisk metal influerad av både 70- och 80-tals Metal. Bandet innehåller medlemmar från både Narnia, Modest Attraction och Veni Domine. CDn är fulladdad med sköna medryckande melodier och grymma gitarrsolon. Rekommenderas starkt! (100 Kr)

  we will go

  the way (Stryper cover!)  Audiovision The CallingAUDIOVISION - The Calling
  Narnia-sångaren Christian Rivels soloprojekt där bland andra Bruce Kulick, Jeff Scott Soto, Janne Stark, Mic Michaeli, Lars Chriss med flera medverkar! Tungt och melodiskt med massor av gitarrsolon. (100 Kr)

  face to face
  colors  Chained Grateful SinnerCHAINED - Grateful Sinner
  Chained är ett band som spelar groovig metal typ Motörhead/Pantera. (60 Kr)

  Chained - live  Divinefire Eye of the Storm DIVINEFIRE - Eye of the Storm
  Divinefire comeback-skiva! Denna gång med både German Pascual och Christian Liljegren på sång. Liksom tidigare skivor är också detta en skön mix av melodiskt och brutalt. (50 Kr)

  masters & slaves  Divinefire FarewellDIVINEFIRE - Farewell
  Divinefire är tillbaks med sin fjärde studioskiva. Missa inte ännu en klassisk skiva med detta suveräna band och deras sköna mix av melodiskt och brutalt! (100 Kr)

  grow and follow  Divinefire Hero DIVINEFIRE - Hero        
  Andra skivan med Divinefire fulladdad med snabb, melodisk och tung symfonisk metal. Denna gång med riktiga trummor! Kanonbra skiva som jag verkligen kan rekommendera. En klassiker! (120 Kr)

  divinefire
  leaving the shadows  Divinefire Into A New DimensionDIVINEFIRE - Into A New Dimension
  Tredje skivan med Divinefire och deras sköna mix av melodiskt och brutalt. (100 Kr)

  facingtheliar  Divinefire Glory Thy NameDIVINEFIRE - Glory Thy Name
  Grymt bra debutskiva! Snabb, tung, melodisk metal med mycket symfoniska influenser. Den här plattan sopar mattan med det mesta! En platta som passar perfekt för dig som letat efter ett kristet band i klass med Rhapsody och Masterplan. (150 Kr)

  never surrender

  Golden Resurrection Glory To My KingGOLDEN RESURRECTION - Glory To My King
  Fantastiskt bra melodisk metalskiva! Sångare är Christian Liljegren (ex Narnia, Divinefire, Audiovision m m) och gitarrist är ingen mindre än gitarrvirtousen Tommy Johansson från ReinXeed. CDn är ett verkligen ett smörgåsbord med medryckande melodihakar och grymma gitarrsolon som för tankarna till tidiga Narnia, Stryper, Europe m m. Detta är utan tvekan bästa metalskivan 2010 och ett måsteköp för alla som älskar melodisk metal! (150 Kr)

  see my commands

  the final day  Golden Resurrection Man With A MissionGOLDEN RESURRECTION - Man With A Mission
  Melodiska metalbandet Golden Resurrection är tillbaks igen med ny skiva fulladdad med medryckande melodihakar och sköna gitarrsolon! Denna gång är soundet mer symfoniskt och låter ungefär som en korsning av bandets första skiva & Flagship. Storslaget, melodiskt och symfoniskt. Mycket bra skiva som befäster bandets position som ett av absolut ledande banden inom melodisk metal. Bästa svenska metalskivan 2011! (150 Kr)

  identity in Christ  Flagship Maiden Voyage FLAGSHIP - Maiden Voyage
  Symfonirock av världsklass i stil med Kansas och Styx med medlemmar från Narnia och Modest Attraction. Kerry Livgren medverkar också på skivan. (100 Kr)
  Harmony Chapter II: AftermathHARMONY - Chapter II: Aftermath
  Andra fullängds-skiva med Harmony fulladdad med Melodisk & Progressiv Metal av högsta klass! CDn är välproducerad och soundet är lite tyngre och progressivare än debutskivan och låter ungefär som en mix av Yngwie Malmsteen och Dream Theatre. (150 Kr)

  kingdom  Harmony End of my roadHARMONY - End of My Road
  Melodiska metalbandet Harmony är tillbaks igen! Denna gång med en sällsynt EP i begränsad upplaga som ger en försmak av hur fullängdaren låter. EPn innehåller fem låtar varav tre finns med på Aftermath-skivan. De övriga två låtarna är dock exklusiva för denna EP. (60 Kr)

  prevail  Harmony Dreaming AwakeHARMONY - Dreaming Awake
  Grymt bra Melodisk Metal med massor av sköna gitarrsolon och melodihakar! Det här är det bästa nya melodiska metalbandet sedan Narnia! Dreaming Awake är en fantastiskt bra skiva som håller rakt igenom. Bästa metalplattan 2003! (150 Kr)

  remember
  eternity  Heartcry LightmakerHEARTCRY - Lightmaker
  Klassisk 70-tals metal med sköna melodier, tyngd och mycket attityd. (100 Kr)

  burn out
  end of times  Hero ImmortalHERO - Immortal
  Riktigt tung och melodisk metal med många sköna melodihakar från detta Stockholmsband. Fans av Him kommer gilla detta. (100 Kr)

  Laudamus LaudamusLAUDAMUS - Laudamus
  Svenska metalkungarna från Norrland är tillbaks med en ny skiva innehållande nyinspelningar av Unlimited Love-låtar samt låtar från deras tidigare EPs. Skön melodisk hårdrock som för tankarna till Stryper (Against The Law-eran), Bloodgood, Leviticus m m. (100 Kr)

  I'm on my way  Leviticus Live at Bobfest 2003LEVITICUS - Live at Bobfest 2003
  Live-cd med Leviticus! Mycket bra ljudkvalitet och plattan visar verkligen Leviticus när de är som bäst. Innehåller klassiker från alla deras skivor. Stilen är äkta 80tals Metal fullmatad med sköna melodihakar och gitarrsolon. Ett måste om du gillar Klassisk Melodisk Metal i allmänhet och Leviticus i synnerhet! (100 Kr)

  on the rock
  all is calm  Leviticus Best ofLEVITICUS - Best of
  Samlingsskiva fullspäckad med hits från alla deras skivor. (100 Kr)  Narnia Decade of ConfessionNARNIA - Decade of Confession (Dubbel-CD)
  Dubbel-CD i digipack-version med Narnia! Samlingsskiva med klassiker, några nya låtar, Japanska bonusspår m m. Innehåller också ett maffigt texthäfte på hela 20 sidor med massor av coola bilder och intressant historik. Ett måste för alla Narnia-fans! Fungerar också perfekt som introduktion till detta klassiska melodiska metalband. (200 Kr)  Narnia Course of a GenerationNARNIA - Course of A Generation
  Detta är enda Narnia-skivan med German Pascual. Stilmässigt är det tung melodisk metal med sköna gitarrsolon som gäller. Mycket bra skiva med ett tyngre och mer "modernt" sound än tidigare. (50 Kr)

  kings will come  Narnia Enter The GateNARNIA - Enter The Gate
  Denna skiva har fått betyget 9 av 10 i tyska metaltidning Rock Hard. De sköna medryckande melodierna från Long Live The King är nu tillbaks och soundet är tyngre än nån'sin. Även produktionen håller högsta klass. Detta är digipack-versionen som också innehåller bonusspåret Hymn To The North. (150 Kr)

  peopleofthebloodredcross  Narnia AwakeningNARNIA - Awakening
  Narnias första cd! Melodisk Metal med mängder av gitarrsolon i Yngwie Malmsteen-klass. (150 Kr)

  break the chains
  heavenly love


  NARNIA - Long Live The King
  Melodisk Metal av högsta kaliber med en gitarrist i klass med Yngwie Malmsteen. Nu åter i lager! (150 Kr)

  dangerous game
  long live the king
  Narnia Desert LandNARNIA - Desert Land
  Narnias tredje skiva. Mer skön melodisk metal av högsta klass. (150 Kr)

  misty morning  Power From The Sky POWER FROM THE SKY - A New Wave of Swedish Metal!
  Samlings-cd med svenska metalband! Njut av melodiska band som Ayenna (enda skivan med Ayenna-låtar!), Heaven, Laudamus, Wisdom Call, Sons of Thunder och tunga band som Crimson Moonlight, Sanctifica, Pantokrator och Oblivion. En bra introduktionsskiva till svensk kristen metal. (80 Kr)

  never satisfied  ReinXeed HigherREINXEED - Higher
  ReinXeed andra skiva fullladdad med symfonisk och melodisk power metal med många sköna gitarrsolon. (120 Kr)

  ReinXeed MajesticREINXEED - Majestic
  ReinXeed går från klarhet och klarhet och bjuder oss på majestätisk och symfonisk power metalskiva med medryckande melodihakar, mäktiga körer och sköna gitarrsolon. (120 Kr)

  majestic  ReinXeed The LightREINXEED - The Light
  Från Norrland kommer ReinXeed. De bjuder på skön Power Metal och är helt klart ett av de bästa nya metalbanden de senaste åren. Suverän sång och underbara gitarrsolon! (150 Kr)

  legacy


  7 Days The Weight of the World7 DAYS - The Weight of the World
  Markus Sigfridsson, den suveräne gitarristen i Harmony har många strängar på sin gura. 7 Days är hans symfoniska metal band. Sjunger gör Thomas Vikström (Stormwind, ex-Candlemass). Som i Harmony är det mycket gitarrsolon som gäller men musiken i 7 days är mycket mer symfonisk. Cdn innehåller också en cover på Veni Domines klassiker Wisdom Calls. (150 Kr)  BESTÄLLNING  OCH  PORTO

  Alla priser är exklusive porto. Portot för 1-2 CDs är 60 Kr och för 3-4 CDs 75 Kr. När du hittat något du vill beställa är det bara att fylla i order formuläret eller maila in din beställning

  © Metal Community 1999-2024 - Distributing Christian Metal for 25 years!