SVENSKT

  Metal Community vill gärna slå ett extra slag för de svenska banden och därför har vi samlat CDs och diverse specialgrejor med svenska band på denna sektion.

  Övriga CDs finns samlade på den internationella cd-sektionen


  BESTÄLLNING   OCH   PORTO
  Alla priser är exklusive porto. Portot för 1-2 cds är 26 Kr och för 3-4 cds 52 Kr. När du hittat något du vill beställa är det bara att maila in din beställning


     LJUDFILER
  De flesta ljudfilerna är i RealAudio-format. RealAudio-spelaren finns att ladda ned gratis från http://europe.real.com/realplayer/
  All For The King progressiv hårdrock för fans av Kings X. ALL FOR THE KING - All For The King  
  Nytt fräscht band som spelar progressiv hårdrock. Ett måste för fans av progressiv hårdrock i allmänhet och King's X i synnerhet! (150 Kr)
  XT saved by the blood på LP! XT - Saved By The Blood  
  XT är tillbaks med ny skiva! Björn Stigsson (Leviticus) och Sonny Larsson (Motherlode)har tillsammans med Mick Nordström (Modest Attraction), Dan Tibell (Jerusalem) och Peter Carlsohn (Jerusalem) spelat in denna skiva. Mycket stark skiva musikaliskt och textmässigt som låter ungefär som en kombination av det klassiska XT soundet kryddat med en del Jerusalem influenser. Cool och mycket bra skiva! Årets bästa metalskiva? (150 Kr)
  cell 9CELL 9 - The Devil's Feast
  Torbjörn och Thomas Weinesjö från Veni Domine bildar tillsammans med Niklas Wilhelmsson detta tunga band. Bandet har hittat en egen stil även om influenser från Veni Domine självklart skiner igenom deras blytunga sound. (130 Kr)


  Björn Stigsson a new beginningBJÖRN STIGSSON - A New Beginning
  Gitarristen från Leviticus har precis släppt en ny skiva! Björn är en underskattad och riktigt skicklig gitarrist, vilket han tydligt visar på denna skiva. Musikaliskt låter den som en egen mix av band som Pink Floyd, Rush, Deep Purple och Genesis. (130 Kr)
  NARNIA - Narnia
  Nya Narnia-skivan är det bästa de släppt sedan Long Live The King! Kalasbra Melodisk Metal med sköna melodier och fantastiska gitarrsolon. Årets metalskiva? (120 Kr)

    Lyssna på smakprov nedan!

    
  Leviticus Box In His ServiceLEVITICUS - In His Service Box CD (Remaster)
  Klassiska svenska metalbandet Leviticus firar 35 år med att släppa denna coola box! Boxen innehåller alla deras 4 studioskivor samt DVDn Live at Bobfest! Alla skivorna har ommastrats av bandets gitarrist Björn Stigsson. Boxen innehåller också flera bonusspår. Riktigt cool box som sagt och utan tvekan ett måste för alla som gillar Melodisk Metal i allmänhet och Leviticus i synnerhet! (250 Kr)

  Veni Domine material sanctuaryVENI DOMINE - Material Sanctuary
  Har lyckats få tag några ex av denna utgångna klassiker! Ett måste om du gillar tung majästiskt Doom Metal med tunga riff och munkkörer.Rekommenderas starkt för fans av Candlemass och Solitude Aeturnus.(130 Kr)

  Lyssna på smakprov på https://www.youtube.com/watch?v=G6XWebrPshE

  harmony remembrance HARMONY - Remembrance

  Cool excklusiv EP där bandets nye sångare sjunger på 4 klassiker från första skivan samt på två exklusiva låtar som endast finns på denna EP! Förstklassisk Melodisk och Progressiv Metal. (100 Kr)
   harmony theatre of redemption box HARMONY - Theatre of Redemption Box

  Cool exklusiv box med 20 sidigt texthäfte med bandets historia. Dessutom senaste CDn, plektrum, klistermärke m m. Endast tryckt i 500 ex. (200 Kr)
   harmony theatre of redemption box HARMONY - Theatre of Redemption

  Äntligen ny skiva med Harmony! Som tidigare album är den fulladdad med skön melodisk metal med blixtrande gitarrsolon och en progressiv touch.

  Smakprov finns att lyssna på http://youtu.be/kAoy6R0Wnts (130 Kr)
  empire 21 EMPIRE 21 - s/t

  Detta är Carl Johan Grimmarks (Narnia, Rob Rock m m) nya metalband där även Tobias Enbert (Harmony), Ricard Hulteke med flera är med.Mycket skön modern melodisk/progressiv metal med starka refränger och läckra gitarrsolon! Definitivt ett måste för alla som gillar soundet på Narnias senaste skiva. .

  Lyssna på smakprov på http://youtu.be/JsMKG1jOp7c (120 Kr)
  messenger perfect stormMESSSENGER - Perfect Storm
  Messengers senaste EP är en mycket bra skiva med skön melodisk 80-tals-metal-känsla över sig och som även innehåller en helt underbar metal - version av O Store Gud! (100 Kr)

  Smakprov
  jerusalem remastered boxJERUSALEM - BOX MED DE 3 FÖRSTA SKIVORNA
  Äntligen har klassiska hårdrocksbandet Jerusalem släppt en snygg cool box med sina 3 första skivor! Dessutom är de ommastrade vilket gör att dessa klassiker verkligen kommer till sin rätt. Ett måste för alla Jerusalem-fans! (200 Kr)  METAL  FOR  JESUS
  Metal For Jesus - skivan har producerats av mig och Christian Liljegren. Det är en cool specialskiva som innehåller det bästa inom Svensk Melodisk Kristen Metal! Den är proppfull av låtar av högsta klass, vilka alla blivit ommastrade just för denna platta.

  Jag har under mycket bön valt ut låtarna som är med samt skrivit kommentarer till texterna. Skivan är kort och gott en konceptskiva med temat "Metal For Jesus" där jag helt enkelt beskriver hur och varför det går bra att kombinera kristen tro och metal och vad kristen tro verkligen handlar om.

  Summa summarum så är detta är en perfekt ge-bort-skiva till vänner som introduktion till både kristen tro och kvalitativ kristen metal. Även om du redan har låtarna tidigare är jag övertygad om att du kommer bli både välsignad och inspirerad av denna skiva.

  Eftersom jag vill att den här skivan ska nå ut till så många som möjligt säljer jag den till specialpris och tar endast (100 Kr) för den.

  OBS!
  Vill du köpa fler ex för att ge bort till dina vänner kostar den endast 50 Kr styck(!) om du köper minst 5 stycken ex.


   INNEHÅLLER:
  • Narnia - People of the Bloodred Cross
  • Narnia – Living Water
  • Narnia – Long Live The King
  • Audiovision – The Way
  • Audiovision – We Will go
  • Divinefire – Divinefire
  • Divinefire – Live My Life For You
  • Golden Resurrection – Proud To Wear The Holy Cross
  • Modest Attraction – Down On My Knees
  • Golden Resurrection – The Final Day
  • Golden Resurrection – God’s Mercy
  • Divinefire – Never Surrender
  • Golden Resurrection – Flaming Youth
  • Golden Resurrection - Golden Resurrection
  • Divinefire – Open Your Eyes
  • Divinefire – Bright Morning Star
  • Divinefire – The Way To Eternity

  Metal For Jesus - promo  Golden Resurrection One Voice For The Kingdom
  GOLDEN  RESURRECTION - One Voice For The Kingdom
  Nu åter i lager! Golden Resurrections tredje album innehåller massor av sköna melodier och gitarrsolon i stil med bandets första skiva. Helt klart ett måste för alla som älskar Melodisk Metal! (130 Kr)

  http://www.youtube.com/watch?v=0tuo5vr1B8g  Messenger Heart and MindMESSENGER - Heart and Mind
  Messenger är ett nytt fräscht melodiskt metalband med mycket potential! Denna 6-låtars EP är full av sköna melodihakar och evangeliska texter och är en skiva man blir riktigt glad av att höra! Förutom egna låtar har också bandet gjort en helt suverän cover på Simon Ådahls låt "Bed för Sverige". Det finns som sagt mycket potential i detta band och jag kan verkligen rekommendera denna skiva för alla som gillar melodisk hårdrock och vill checka in ett nytt bra band. (50 Kr)

  eternal life  Audiovision FocusAUDIOVISION - Focus
  Grymt bra platta med klassisk metal influerad av både 70- och 80-tals Metal. Bandet innehåller medlemmar från både Narnia, Modest Attraction och Veni Domine. CDn är fulladdad med sköna medryckande melodier och grymma gitarrsolon. Rekommenderas starkt! (120 Kr)

  we will go

  the way (Stryper cover!)  Audiovision The CallingAUDIOVISION - The Calling
  Narnia-sångaren Christian Rivels soloprojekt där bland andra Bruce Kulick, Jeff Scott Soto, Janne Stark, Mic Michaeli, Lars Chriss med flera medverkar! Tungt och melodiskt med massor av gitarrsolon. (100 Kr)

  face to face
  colors  Chained Grateful SinnerCHAINED - Grateful Sinner
  Chained är ett band som spelar groovig thrash i stil med Pantera. (100 Kr)

  Chained - live  Divinefire Eye of the StormDIVINEFIRE - Eye of the Storm
  Divinefire comeback-skiva! Denna gång med både German Pascual och Christian Liljegren på sång. Liksom tidigare skivor är också detta en skön mix av melodiskt och brutalt. (50 Kr)

  masters & slaves  Divinefire FarewellDIVINEFIRE - Farewell
  Divinefire är tillbaks med sin fjärde studioskiva. Missa inte ännu en klassisk skiva med detta suveräna band och deras sköna mix av melodiskt och brutalt! (120 Kr)

  grow and follow  Divinefire Hero DIVINEFIRE - Hero        
  Andra skivan med Divinefire fulladdad med snabb, melodisk och tung symfonisk metal. Denna gång med riktiga trummor! Kanonbra skivasom jag verkligen kan rekommendera. En klassiker! (120 Kr)

  divinefire
  leaving the shadows  Divinefire Into A New DimensionDIVINEFIRE - Into A New Dimension
  Tredje skivan med Divinefire och deras sköna mix av melodiskt och brutalt.(120 Kr)

  facingtheliar  Divinefire Glory Thy NameDIVINEFIRE - Glory Thy Name
  Grymt bra debutskiva! Snabb, tung, melodisk metal med mycket symfoniska influenser. Den här plattan sopar mattan med det mesta! En platta som passar perfekt för dig som letat efter ett kristet band i klass med Rhapsody och Masterplan. (100 Kr)

  never surrender

  Golden Resurrection Glory To My KingGOLDEN RESURRECTION - Glory To My King
  Fantastiskt bra melodisk metalskiva! Sångare är Christian Liljegren (ex Narnia, Divinefire, Audiovision m m) och gitarrist är ingen mindre ängitarrvirtousen Tommy Johansson från ReinXeed. CDn är ett verkligen ett smörgåsbord med medryckande melodihakar och grymma gitarrsolonsom för tankarna till tidiga Narnia, Stryper, Europe m m. Detta är utan tvekan bästa metalskivan 2010 och ett måsteköp för alla som älskar melodisk metal! (100 Kr)

  see my commands

  the final day  Golden Resurrection Man With A MissionGOLDEN RESURRECTION - Man With A Mission
  Melodiska metalbandet Golden Resurrection är tillbaks igen med ny skiva fulladdad med medryckande melodihakar och sköna gitarrsolon! Denna gång är soundet mersymfoniskt och låter ungefär som en korsning av bandets första skiva & Flagship. Storslaget, melodiskt och symfoniskt. Mycket bra skiva som befäster bandetsposition som ett av absolut ledande banden inom melodisk metal. Bästa svenska metalskivan 2011! (130 Kr)

  identity in Christ  Flagship Maiden VoyageFLAGSHIP - Maiden Voyage
  Symfonirock av världsklass i stil med Kansas och Styx med medlemmar från Narnia och Modest Attraction. Kerry Livgrenmedverkar också på skivan. (130 Kr)
  Harmony Chapter II: AftermathHARMONY - Chapter II: Aftermath
  Andra fullängds-skiva med Harmony fulladdad med Melodisk & Progressiv Metal av högsta klass! CDn är välproducerad och soundet är lite tyngre och progressivare än debutskivan och låter ungefär som en mix av Yngwie Malmsteen och Dream Theatre. (130 Kr)

  kingdom  Harmony End of my roadHARMONY - End of My Road
  Melodiska metalbandet Harmony är tillbaks igen! Denna gång med en sällsynt EP i begränsad upplaga som ger en försmak av hur fullängdaren låter. EPn innehåller fem låtar varav tre finns med på Aftermath-skivan. De övriga två låtarna är dock exklusiva för denna EP. (50 Kr)

  prevail  Harmony Dreaming AwakeHARMONY - Dreaming Awake
  Grymt bra Melodisk Metal med massor av sköna gitarrsolon och melodihakar! Det här är det bästa nyamelodiska metalbandet sedan Narnia! Dreaming Awake är en fantastiskt braskiva som håller rakt igenom. Bästa metalplattan 2003! (100 Kr)

  remember
  eternity  Heartcry LightmakerHEARTCRY - Lightmaker
  Klassisk 70-tals metal med sköna melodier, tyngd och mycket attityd. (120 Kr)

  burn out
  end of times
  Heartcry FirehouseHEARTCRY - Firehouse
  Denna skiva med hårdrocksbandet Heartcrys innehåller mycket hammondorgel och en del Jerusalem-influenser. (130 Kr)


  long way to go  Hero ImmortalHERO - Immortal
  Riktigt tung och melodisk metal med många sköna melodihakar från detta Stockholmsband. Fans av Him kommer gilla detta. (100 Kr)

  Laudamus LaudamusLAUDAMUS - Laudamus
  Svenska metalkungarna från Norrland är tillbaks med en ny skiva innehållande nyinspelningar av Unlimited Love-låtar samt låtar från deras tidigare EPs. Skön melodisk hårdrock som för tankarna till Stryper (Against The Law-eran), Bloodgood, Leviticus m m. (100 Kr)

  I'm on my way  Leviticus Live at Bobfest 2003LEVITICUS - Live at Bobfest 2003
  Live-cd med Leviticus! Mycket bra ljudkvalitet och plattan visar verkligen Leviticus när de är som bäst. Innehåller klassiker från alla deras skivor. Stilen är äkta 80tals Metal fullmatad med sköna melodihakar och gitarrsolon. Ett måste om du gillar Klassisk Melodisk Metal i allmänhet och Leviticus i synnerhet! (100 Kr)

  on the rock
  all is calm  Leviticus Best ofLEVITICUS - Best of
  Samlingsskiva fullspäckad med hits från alla deras skivor. (100 Kr)

  Majestic Vanguard Beyond The Moon MAJESTIC VANGUARD - Beyond The Moon
  Melodiskt metalband med mycket gitarrsolon och sköna melodier. Mycket bra debutskiva! Skivan är nu utgången. Har endast 2 ex kvar i lager! (120 Kr)


  emotions of a picture  Mirador The Azrael TalesMIRADOR - The Azrael Tales
  Tung progressiv doom metal för fans av tidiga Veni Domine. Sköna melodier och suverän sång. (120 Kr)

  postbelievers  Narnia Decade of ConfessionNARNIA - Decade of Confession (Dubbel-CD)
  Dubbel-CD i digipack-version med Narnia! Samlingsskiva med klassiker, några nya låtar, Japanska bonusspår m m. Innehåller också ett maffigt texthäfte på hela 20 sidor med massor av coola bilder och intressant historik.Ett måste för alla Narnia-fans! Fungerar också perfekt som introduktion till detta klassiska melodiska metalband. (200 Kr)  Narnia Course of a GenerationNARNIA - Course of A Generation
  Detta är första skivan med nye sångaren German Pascual. Stilmässigt är det tung melodisk metal med sköna gitarrsolon som gäller.Mycket bra skiva med ett tyngre sound än tidigare. (100 Kr)

  kings will come  Narnia Enter The GateNARNIA - Enter The Gate
  Denna skiva har fått betyget 9 av 10 i tyska metaltidning Rock Hard. De sköna medryckande melodierna från Long Live The King är nu tillbaks och soundet är tyngre än nån'sin. Även produktionen håller högsta klass. Detta är digipack-versionen som också innehåller bonusspåret Hymn To The North. (120 Kr)

  peopleofthebloodredcross  Narnia AwakeningNARNIA - Awakening
  Narnias första cd! Melodisk Metal med mängder av gitarrsolon i Yngwie Malmsteen-klass. (130 Kr)

  break the chains
  heavenly love


  NARNIA - Long Live The King
  Melodisk Metal av högsta kaliber med en gitarrist i klass med Yngwie Malmsteen. Nu åter i lager! (130 Kr)

  dangerous game
  long live the king
  Narnia Desert LandNARNIA - Desert Land
  Narnias tredje skiva. Mer skön melodisk metal av högsta klass. (120 Kr)

  misty morning  Power From The Sky VHSPOWER  FROM  THE  SKY - VHS Video             
  Första svenska videon med kristen metal! Videos och intervjuer med Wisdom Call, Sanctifica, Crimson Moonlight, Sons of Thunder, Ayenna, Pantokrator, Oblivion och Heaven. 80 minuters speltid! Endast 1 ex kvar! (Specialpris! 50 Kr)  Power From The Sky POWER FROM THE SKY - A New Wave of Swedish Metal!
  Samlings-cd med svenska metalband! Njut av melodiska band som Ayenna (enda skivan med Ayenna-låtar!), Heaven, Laudamus, Wisdom Call, Sons of Thunder och tunga band som Crimson Moonlight, Sanctifica, Pantokrator och Oblivion. En bra introduktionsskiva till svensk kristen metal. (80 Kr)

  never satisfied  ReinXeed 1912REINXEED - 1912
  ReinXeed bjuder oss på en ny majestätisk och symfonisk power metalskiva med medryckande melodihakar, mäktiga körer och sköna gitarrsolon. (120)

  the final hour  ReinXeed HigherREINXEED - Higher
  ReinXeed andra skiva fullladdad med symfonisk och melodisk power metal med många sköna gitarrsolon. (100 Kr)

  ReinXeed MajesticREINXEED - Majestic
  ReinXeed går från klarhet och klarhet och bjuder oss på majestätisk och symfonisk power metalskiva med medryckande melodihakar, mäktiga körer och sköna gitarrsolon. (120 Kr)

  majestic  ReinXeed The LightREINXEED - The Light
  Från Norrland kommer ReinXeed. De bjuder på skön Power Metal och är helt klart ett av de bästa nya metalbanden de senaste åren. Suverän sång och underbara gitarrsolon! (100 Kr)

  legacy  Veni Domine TonguesVENI DOMINE - Tongues
  Experimentell doom metal. (130 Kr)


  Veni Domine The Album of LabourVENI DOMINE - The Album of Labour
  Doom metal-kungarnas fjärde skiva. (130 Kr)

  doom of man
  7 Days The Weight of the World7 DAYS - The Weight of the World
  Markus Sigfridsson, den suveräne gitarristen i Harmony har många strängar på sin gura. 7 Days är hans symfoniska metal band. Sjunger gör Thomas Vikström (Stormwind, ex-Candlemass). Som i Harmony är det mycket gitarrsolon som gäller men musiken i 7 days är mycket mer symfonisk. Cdn innehåller också en cover på Veni Domines klassiker Wisdom Calls. (120 Kr)  BESTÄLLNING  OCH  PORTO

  Alla priser är exklusive porto. Portot för 1-2 cds är 26 Kr och för 3-4 cds 52 Kr. När du hittat något du vill beställa är det bara att maila in din beställning


  © Metal Community 2017